NATO a aprobat un pachet de CONSOLIDARE a CAPACITATILOR DE APARARE pentru REPUBLICA MOLDOVA

Ministrii apararii din statele membre ale NATO au aprobat miercuri la Bruxelles un PACHET DE SPRIJIN pentru CONSOLIDAREA CAPACITATILOR DE APARARE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA, informeaza Moldpres, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al NATO, secretarul general al Aliantei, JENS STOLTENBERG, a declarat ca ”acest pachet va ajuta Republica Moldova sa consolideze institutiile de aparare si securitate în legatura cu potentialele amenintari din partea Federatiei Ruse”.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA s-a intalnit la BRUXELLES cu ministrul moldovean al Apararii

Miercuri, la cartierul general NATO de la Bruxelles, a avut loc reuniunea ministrilor apararii din tarile membre ale Aliantei. Desi nu este membra NATO, la aceasta reuniune a participat si Republica Moldova, fiind reprezentata de ministrul apararii Viorel Cibotaru.

Republica Moldova a aderat la programul PARTENERIATUL PENTRU PACE în anul 1994, cu scopul perfectionarii permanente a propriilor forte armate, pregatirii cadrelor, instruirii ofiterilor armatei nationale, precum si în vederea accesului la surse de ajutor politic, tehnic si financiar, mentioneaza agentia citata.