NATO a observat miscari ale TRUPELOR RUSE la granita cu UCRAINA care pot indica inceputul retragerii

Alianta Nord-Atlantica a detectat miscari limitate ale TRUPELOR RUSE la granita cu UCRAINA, fapt care poate semnala o posibila pregatire a retragerii partiale a acestor unitati, a anuntat joi secretarul general al NATO, ANDERS FOGH RASMUSSEN, citat de Agerpres, care preia agentiile AFP si Reuters.

“Aseara tarziu, am observat o activitate limitata a TRUPELOR RUSE in apropierea frontierei cu UCRAINA, ceea ce poate sugera ca unele dintre aceste forte se pregatesc de retragere”, a declarat Rasmussen in fata presei la Podgorica. “Este prea devreme sa apreciem semnificatia acestor miscari, dar sper ca este vorba despre inceputul unei retrageri complete si reale”, a adaugat el.

Citeste si: TRUPELE RUSESTI s-au RETRAS cel putin zece kilometri de la frontiera cu UCRAINA

“In prezent, cele mai multe dintre TRUPELE RUSE care au fost desfasurate raman in apropierea frontierei cu UCRAINA si observam ca exercitiile ruse continua in aceasta zona”, a precizat ANDERS FOGH RASMUSSEN. “Daca vom vedea o retragere semnificativa, completa si veritabila, voi fi primul care o va saluta”, a asigurat secretarul general al NATO.

Kremlinul a anuntat luni ca presedintele VLADIMIR PUTIN a ordonat retragerea unitatilor armatei ruse trimise sa efectueze manevre in regiunile Rostov, Belgorod si Briansk. Dar, inaintea acestei declaratii a lui Rassmussen, NATO nu a confirmat ca ar dispune de dovezi care sa ateste retragerea respectivelor trupe.

Citeste si: TRUPELE RUSE isi pregatesc RETRAGEREA de la frontiera cu Ucraina

La randul sau, guvernul de la Kiev i-a cerut miercuri Moscovei sa-i permita efectuarea unui zbor de recunoastere deasupra teritoriului rus, in virtutea acordului international Cer Deschis, pentru a se asigura ca TRUPELE RUSE s-au retras din zona de frontiera cu UCRAINA.

Sursa foto: adevarul.ro