NATO are din nou LEGATURA DIRECTA cu Armata Rusiei

NATO a instalat, pentru prima data de la sfarsitul Razboiului Rece, o linie directa de comunicatii cu statul major rus pentru situatii de criza, relateaza hotnews.ro, care citeaza Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

“NATO si structurile de comanda ale Armatei Ruse au legaturi directe de comunicatii. Atat comandantul fortelor NATO din Europa, cat si presedintele comitetului militar al NATO au autorizatie sa ia legatura direct cu omologii lor rusi”, arata NATO intr-un raspuns la o solicitare adresata de FAS. Canalele de comunicare sunt deschise in permanenta si sunt testate in mod regulat, mai scrie FAS.

Citeste si: AVERTISMENT din partea SUA: EUROPA se CONFRUNTA cu o AMENINTARE REALA din partea RUSIEI

Alianta nu a oferit detalii despre momentul in care au fost infiintate aceste linii directe de comunicare. FAS citeaza surse oficiale germane care afirma ca partea rusa ar fi primit numerele de contact saptamana trecuta. Intregul proces este catalogat “secret”. Demersul isi are originile intr-o propunere a ministrului german de externe, care sugera reinstalarea “telefonului rosu” in decembrie anul trecut.

Citeste si: AVERTISMENT de la seful Statului Major rus: Tarile care gazduiesc SCUTURI ANTIRACHETA vor deveni TINTE PRIORITARE

Sursa foto: wall-street.ro