NATO denunta presiunile si actiunile militare ale RUSIEI din UCRAINA, GEORGIA si MOLDOVA

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general in exercitiu al Aliantei Nord-Atlantice, a denuntat “presiunile economice” si “actiunile militare” ale Rusiei in Ucraina, Republica Moldova si Georgia.

“Asistam la o noua era de probleme si actiuni revizioniste”, inclusiv din cauza atitudinii agresive a Rusiei in estul Europei. “Moscova a calcat in picioare toate reglementarile si angajamentele care au garantat pacea in Europa dupa incheierea Razboiului Rece”, a afirmat Rasmussen intr-un discurs rostit la Bruxelles cu ocazia unui seminar organizat de Institutul Carnegie Europe.

CITESTE SI: OSCE va folosi avioane fara pilot pentru supravegherea frontierei ruso-ucrainene 

“Schema este evidenta. Din Republica Moldova pana in Georgia, iar acum in Ucraina, Rusia a utilizat presiunile economice si actiuni militare pentru a genera instabilitate. Pentru a produce conflicte si a diminua independenta vecinilor”, a spus Rasmussen. “Trebuie sa ramanem puternici si uniti pentru a ne apara libertatea prin actiuni colective ale aliatilor”, a subliniat Rasmussen.

CITESTE SI: Generalul american JOHN ALLEN a fost numit in fruntea COALITIEI impotriva Statului Islamic

“Lumea a profitat zeci de ani de o ordine internationala toleranta, adoptand economia de piata si democratia. (…) Aceste valori sunt amenintate acum de forte opresive”, a explicat Rasmussen, care va fi succedat, incepand de la 1 octombrie, de fostul premier norvegian Jens Stoltenberg.

Sursa foto: washington post