NATO: Nu am vazut vreun semn ca Moscova isi retrage TRUPELE de la granita cu Ucraina

Desi RUSIA spune ca isi retrage trupele, NATO nu a observat o reteagere a zecilor de mii de SOLDATI RUSI comasati in apropiere de granita cu UCRAINA. Asta in pofida faptului ca autoritatile de la Moscova sustin ca TRUPELE revin la posturile lor permanente, a declarat, marti, un reprezentant al Aliantei Nord-Atlantice, potrivit Reuters.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, i-a spus, luni, omologului sau american, Chuck Hagel, intr-o convorbire telefonica, ca TRUPELE RUSESTI, care au inceput saptamana trecuta exercitiile in apropiere de granita, au revenit la pozitiile lor permanente, informeaza Hotnews.ro.

Citeste si: RUSIA SI-A RETRAS TRUPELE DE LA GRANITA CU UCRAINA IN CAZARMI

“La ora actuala nu avem informatii care sa indice o retragere a trupelor rusesti de la granita cu UCRAINA. Vom continua sa cerem RUSIEI sa respecte acordul de la Geneva si sa isi retraga toate trupele de la granita cu Ucraina, in favoarea diplomatiei si dialogului”, a declarat pentru Reuters un oficial NATO, intrebat despre afirmatia lui Soigu.

Pe de alta parte, secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a afirmat luni ca noile sanctiuni adoptate impotriva RUSIEI vor “retine atentia” Moscovei.

Citeste si: UCRAINA: CONFRUNTARI LA DONETK, PRORUSII I-AU ATACAT PE PROEUROPENI CU PIETRE SI CUTITE

Statele Unite au decis luni sa impună sanctiuni unui numar de sapte oficiali RUSI si 17 companii ale unor apropiati ai presedintelui Vladimir Putin, ca represalii la ceea ce au calificat drept “acte de provocare” in UCRAINA.

Sursa foto: rferl.org