NATO organizeaza, la toamna, cel mai mare EXERCITIU MILITAR dupa 2002

NATO va organiza la toamna cel mai mare EXERCITIU MILITAR dupa 2002 cu participarea a circa 36.000 de soldati, fara nicio legatura specifica cu tensiunea actuala cu Rusia, a anuntat joi unul dintre sefii militari ai NATO, informeaza AFP, citata de Agerpres.

EXERCITIUL MILITAR va avea loc intre 3 octombrie si 6 noiembrie, in principal in Italia, Spania si Portugalia, a declarat la Washington generalul francez Jean-Paul Palomeros, comandant suprem aliat pentru transformarea NATO, intr-o conferinta de presa. Denumit “TRIDENT JUNCTURE”, acest exercitiu de “intensitate ridicata” va implica 27 din cele 28 de tari NATO si sapte partenere ale NATO, potrivit aceleiasi surse.

CITESTE SI: TOWNSEND: FORTELE ARMATE ALE NATO SUNT CA UN CUTIT AL CARUI TAIS IL VOM ASCUTI

Potrivit generalului Palomeros, nu are nicio legatura specifica cu criza din Ucraina si cresterea tensiunilor cu Rusia. “A fost decis la summit-ul (NATO) din 2012 la Chicago. La acea vreme, noi inca aveam un parteneriat bun cu Rusia”, a declarat el, vorbind in limba engleza.

“Nu este nicio postura agresiva, NATO isi indeplineste rolul in materie de aparare colectiva si gestionare a crizei”, a adaugat el. Scenariile incorporeaza toate componentele razboiului modern, cum ar fi apararea antiracheta, atacurile cibernetice si “razboiul hibrid” cu operatiunile sale de propaganda.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA: COMANDAMENTUL NATO DE LA BUCURESTI VA FI INAUGURAT PE 3 SEPTEMBRIE

Retelele sociale vor face parte din EXERCITIU MILITAR, cu opozanti fictivi, dar de asemenea probabil reali, a explicat generalul. “Nu imi pot imagina ca nu vom avea o mica vizita pe site-urile noastre” web, a spus el.

Sursa foto: bbc