NATO organizeaza un EXERCITIU NAVAL la Marea Baltica, fara Rusia

NATO a anuntat luni lansarea unui EXERCITIU NAVAL la Marea Baltica, la care participa 18 state membre si nemembre ale Aliantei Nord-Atlantice, dar fara participarea Rusiei, in urma suspendarii oricarei cooperari civile si militare cu aceasta tara, din cauza interventiei in Ucraina.

Acest exercitiu de salvare submarina – Dynamic Monarch -, organizat o data la trei ani, implicand mobilizarea unor nave militare, submarine, avioane si elicoptere, se va desfasura pana la 23 mai, din portul Gdynia, in nordul Poloniei, precizeaza NATO intr-un comunicat.

Citeste si: Cinci NAVE MILITARE ale NATO au sosit intr-un port din Lituania

Acest tip de exercitiu vizeaza testarea si consolidarea procedurilor internationale de salvare a unor submarine aflate in pericol, precizeaza NATO, subliniind ca peste 40 de forte navale din lume exploateaza submarine.

Citeste si: DISTRUGATORUL USS Donald Cook a parasit Marea Neagra

Rusia nu va participa la acest exercitiu “in urma deciziei NATO, luna trecuta, de suspendare a oricarei cooperari cu aceasta tara, ca raspuns la incalcarea de catre Moscova a dreptului international si a principiilor fundamentale care stau la baza parteneriatului nostru”, a declarat pentru AFP un reprezentant NATO.

Sursa foto: stireazilei.com