NATO trimite DELFINI de LUPTA in Marea Neagra

Un numar de 30 de DELFINI de LUPTA trimisi de Statele Unite ale Americii vor participa la antrenamentele NATO din Marea Neagra, dupa ce armata rusa si-a sporit prezenta militara in zona, odata cu anexarea peninsulei Crimeea, potrivit digi24.ro.

Exercitiile vor dura doua saptamani, iar DELFINII americani i-ar putea intalni in apele Marii Negre pe “omologii” lor din marina rusa, capturati de soldatii Moscovei de la baza din Sevastopol.

Citeste si: CRIMEEA: Armata de delfini trece de partea rusilor

“Sunt mai multe exercitii planificate de catre structurile NATO, probabil ca ati vazut acea stire ca noul distrugator, o noua nava este deja in Marea Neagra. Au fost si zilele trecute alte nave, fie ca este vorba de o nava de supraveghere electronica, fie ca e vorba de o nava de lupta, vom avea exercitii in comun cu structurile NATO si cu unitati militare si militari ai Statelor Unite, mai ales ca parteneriatul strategic pe care noi il avem cu Statele Unite. Sigur ca este o noutate ca delfinii dresati pentru misiuni de lupta, pentru misiuni militare sa se afle in Marea Neagra si cred ca, atunci cand publicul va avea acces la aceasta structura care va fi in Marea Neagra, cred ca va fi ceva foarte interesant”, a spus Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale.

Instruirea acestor mamifere pentru operatiuni de spionaj si plantare de mine a fost demarata in timpul Razboiului Rece. Programele DELFINILOR militari au fost secrete timp de mai multe decenii, iar dupa destramarea URSS, Ucraina a preluat departamentul responsabil cu instruirea mamiferelor.

Citeste si: DISTRUGATORUL american Donald Cook va face o escala in PORTUL CONSTANTA

Sursa foto: adevarul.ro