Naufragiatul din Pacific a trecut cu succes testul detectorului de minciuni

Naufragiatul salvadorian Jose Salvador Alvarenga, care a sustinut ca a plutit in deriva timp de 13 luni in Oceanul Pacific, a trecut cu succes testul cu detectorul de minciuni, a afirmat, vineri, un medic angajat de o casa americana de avocatura.

“Domnul Alvarenga nu minte (…), ceea ce afirma este coerent”, a anuntat pentru presa doctorul Maria Elena Revelo, angajata de casa americana de avocatura Masonek Law Offices pentru a-l supune pe naufragiat unui test de 82 de intrebari cu poligraful (detectorul de minciuni).

Pe parcursul efectuarii testului, naufragiatul a ramas “stabil din punct de vedere emotional, ceea ce dovedeste ca povestea sa este reala”, a adaugat Revelo, citat de Mediafax.

Citeste si: NAUFRAGIATUL IN PACIFIC, JOSE SALVADOR ALVARENGA, SE VA INTOARCE IN EL SALVADOR

Potrivit spuselor sale, puse la indoiala de unii specialisti, naufragiatul Jose Salvador Alvarenga, in varsta de 37 de ani, a plutit in deriva timp de 13 luni dupa o pana la motorul ambarcatiunii sale, survenita in decembrie 2012, in largul statului Chiapas, in sudul Mexicului, tara in care s-a stabilit in urma cu 15 ani.

El a reaparut pe Insulele Marshall, la 12.500 kilometri distanta de punctul de plecare, si a afirmat pentru presa locala ca a supravietuit hranindu-se cu pasari si peste si band sange si urina de broasca testoasa.

Un tanar de 24 de ani care l-ar fi insotit a murit in primele luni ale periplului.

Pescarul sufera in prezent de fobie de mare si se afla sub tratament psihologic.

Sursa foto: puterea.ro