NAUFRAGIUL din MEDITERANA: REUNIUNE de URGENTA a ministrilor de Externe si Interne din UE

UNIUNEA EUROPEANA (UE) a convocat de urgenta o REUNIUNE COMUNA a ministrilor de interne si de externe luni dupa noul NAUFRAGIU  din MAREA MEDITERANA care este posibil sa fi provocat MOARTEA a peste 700 de MIGRANTI, relateaza AFP.

REUNIUNEA va incepe luni la ora 15.00 (13.00 GMT) la Luxemburg, dupa reuniunea lunara a ministrilor de externe, a declarat AFP un purtator de cuvant al Consiliului UE. Comisarul european care raspunde de acest dosar, DIMITRIS AVRAMOPOULOS, a anulat o deplasare in enclavele spaniole Ceuta si Melilla din Maroc pentru a se deplasa in Luxemburg, unde se afla si sefa diplomatiei UE, FEDERICA MOGHERINI.

CITESTE SI: NAUFRAGIU in MEDITERANA: SUTE de OAMENI si-au PIERDUT VIATA 

DIMITRIS AVRAMOPOULOS pregateste o noua ‘strategie’ privind imigratia pentru UE, care ar trebui sa fie prezentata la jumatatea lunii mai. Ministrii de interne italian, Angelino Alfano, spaniol, Jorge Fernandez Diaz, si german, Thomas de Maizičres, si-au confirmat deja prezenta luni, la Luxemburg.

Presedintele Consiliului European, DONALD TUSK, a declarat duminica seara ca se va consulta cu liderii europeni privind organizarea unui summit al sefilor de stat si de guvern consacrat acestei chestiuni. Un astfel de summit a fost solicitat de seful guvernului italian, Matteo Renzi, care spera ca acesta ar putea fi organizat chiar in aceasta saptamana.

UE a fost acuzata de pasivitate in conditiile in care dramele continua in MAREA MEDITERANA, unde numai 24 de supravietuitori au fost recuperati dupa ce o ambarcatiune s-a scufundat in noaptea de sambata spre duminica. Potrivit supravietuitorilor, aceasta transporta cel putin 700 de persoane. Aceasta noua drama s-a produs dupa cele doua naufragii de saptamana trecuta, dintre care unul s-a soldat cu 400 de disparuti si celalalt cu peste 40, conform relatarilor supravietuitorilor pentru Organizatia internationala pentru migratie si alte ONG-uri.

CITESTE SI: NAUFRAGIU IN MEDITERANA: HOLLANDE cere ORGANIZAREA unei REUNIUNI EUROPENE de URGENTA 

In fiecare zi, intre 500 si 1.000 de persoane sunt salvate de garzile de coasta italiene si de navele comerciale, noteaza AFP.

Sursa foto: bbc.co.uk