Nava din Panama, esuata pe canalul Sulina

O nava din Panama a esuat, duminica, pe canalul Sulina. Cargoul sub pavilion panamez,  incarcat cu peste 3.000 de tone de porumb, a esuat pe canalul Sulina, din cauza blocarii carmei, potrivit unui comunicat de presa al Capitaniei Portului Tulcea, citat de Agerpres.

Vasul Feyza, incarcat cu 3.149 de tone de porumb, se deplasa spre iesirea in Marea Neagra cu destinatia Italia atunci cand s-a produs incidentul. Din fericire, nu s-au inregistrat victime sau poluarea Dunarii.

“Din declaratiile comandantului si ale pilotului navei a rezultat faptul ca esuarea s-a produs ca urmare a blocarii carmei la tribord”, se arata in comunicatul de presa semnat de seful Capitaniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Iulian Ichim.

La aproape trei ore de la esuare, nava a fost remorcata in apropiere de mila marina 23 cu ajutorul remorcherului Galati 3 al Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati.

Cargoul esuat a fost construita in anul 1982, are un deplasament de aproape 3.000 de tone, o lungime de 83,6 metri si o latime de 13,5 metri.

Sursa foto: puterea.ro