Navigatia pe Dunare a fost inchisa, duminica, in zona Moldova Noua. Afla care este cauza

Navigatia pe Dunare este inchisa, duminica, in zona Moldova Noua, judetul Caras-Severin, intre kilometrii 1040 si 1075, din cauza vantului puternic, zeci de nave stationand pe fluviu.

Mihai Ghiba, directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, a mentionat ca circulatia pe sectorul romanesc a fost inchisa duminica dimineata, cand s-a inregistrat o viteza de 22 de metri pe secunda a vantului, ceea ce echivaleaza cu peste 75 de kilometri la ora, prognozele aratand ca vantul nu va pierde din intensitate pana luni dupa-amiaza.

Citeste si: Comandamentul de actiune impotriva ghetii pe Dunare, activat de Ministerul Transporturilor

“Convoaielor care vin acum si au tranzitat azi-noapte (in noaptea de sambata spre duminica – n.r.), le-am indicat sa ancoreze in zona Orsova pana la Berzasca, pentru ca in acea zona este aglomeratie. Tot ce vine din aval trece ecluza si se opreste”, a precizat Mihai Ghiba.

Duminica la pranz, pe Dunare, in aval de zona unde a fost inchisa circulatia, erau stationate 28 de nave, care s-au oprit in mai multe puncte inainte de kilometrul 1040 al fluviului si asteapta ca navigatia sa fie redeschisa.

Conform Capitaniei Drobeta Turnu Severin, echipajele navelor au provizii si se mai pot aproviziona de la magazinele din Moldova Noua.

Sursa foto: adevarul.ro