NAZARE: ANDREI CHILIMAN va fi SUSPENDAT din PNL, daca se dispune ARESTAREA PREVENTIVA

Primarul sectorului 1, ANDREI CHILIMAN, va fi SUSPENDAT DE DREPT DIN PNL DACA SE VA DISPUNE ARESTAREA SA PREVENTIVA, a declarat vineri vicepresedintele liberal ALEXANDRU NAZARE.

“Statutul (n.r. PNL) este foarte clar. In momentul in care se va dispune arestarea preventiva, dl Chiliman va fi suspendat de drept. Criteriile de integritate din statut sunt foarte clare din acest punct de vedere. Nu este o fericire sa discuti despre cazuri de coruptie, cu atat mai mult cu cat ele privesc PNL. Justitia isi urmeaza cursul si noi incurajam acest lucru”, a spus Nazare, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU despre situatia lui ANDREI CHILIMAN: Imaginea PNL a fost AFECTATA 

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Andrei Chiliman, intr-un dosar in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Andrei Chiliman a fost retinut joi de procurorii DNA din Ploiesti, alaturi de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) si Ion Brad (consilier local), pentru care procurorii cer, de asemenea, arestarea preventiva.