Nazare (PNL) solicita deblocarea RAMBUSARII SUPRAACCIZEI la carburanti catre TRANSPORTATORI

Vicepresedintele PNL ALEXANDRU NAZARE le solicita premierului VICTOR PONTA si ministrului de Finante, EUGEN TEODOROVICI, sa deblocheze RAMBURSAREA SUPRAACCIZEI la carburanti catre transportatori, relateaza Agerpres.

“Le solicit premierului Ponta si ministrului Teodorovici sa DEBLOCHEZE RAMBURSAREA SUPRAACIZEI LA CARBURANTI catre transportatori, asa cum s-au angajat inca de la introducerea acesteia si sa respecte prevederile directivelor europene in calcularea accizelor, nu sa inventeze un curs de schimb mai mare pentru a incasa mai multi bani. Romania pierde bani la bugetul de stat prin faptul ca majoritatea transportatorilor prefera acum sa alimenteze in tarile din jur. Guvernul Ponta pare ca si-a propus SA INGENUNCHEZE CU ORICE PRET TRANSPORTATORII, blocand constructia de autostrazi si impovarandu-i cu taxe si cu o birocratie absurda”, afirma Nazare intr-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Fostul ministru al transporturilor semnaleaza”gravitatea situatiei cu care se confrunta transportatorii romani carora, desi li s-a promis rambursarea supraaccizei la carburanti, nu au primit decat 0,45% in 2014 si 0,8% anul acesta”.

CITESTE SI: VESTE EXCELENTA PENTRU SOFERI: PRETURILE CARBURANTILOR AU SCAZUT SUB 5 LEI PE LITRU

“Supraacciza pe carburanti nu doar ca nu a fost folosita pentru constructia celor 697 de kilometri de AUTOSTRADA PE CARE II PROMITEAU PONTA SI SOVA, dar ea nu a fost nici macar rambursata transportatorilor, asa cum se angajase Guvernul. Conform Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri, in 2014 au fost platite doar 7 cereri de rambursare, in valoare de aproximativ 40.000 de euro, adica 0,45% din bugetul de peste 8 milioane de euro, iar in primele 7 luni ale acestui an au fost procesate si rambursate doar 172 de cereri in valoare de 1,2 milioane de euro, 0,8% din bugetul de 140 de milioane de euro. Premierul Ponta se lauda cu incasarile record la bugetul de stat, ignorand faptul ca aceste realizari au aparut prin sufocarea antreprenorilor, nerespectarea angajamentelor fata de mediul de afaceri si prin taierea investitiilor”, sustine Alexandru Nazare.