NAZARE: ROMANIA PIERDE 2 MILIARDE DE EURO din fondurile europene pentru TRANSPORTURI

Vicepresedintele PNL ALEXANDRU NAZARE a atras atentia, prin intermediul unui comunicat de presa, ca Romania PIERDE 2 MILIARDE DE EURO din fondurile europene pentru TRANSPORT, iar din fondurile europene alocate pentru acest domeniu au fost cerute in 2015 la decontare 14 milioane de euro.

CITESTE SI: NAZARE (PNL): Solicitam premierului un calendar REALIST pentru realizarea AUTOSTRAZII SIBIU-PITESTI 

“In loc sa participe la INAUGURAREA AUTOSTRAZII DE LA NADLAC, premierul Ponta ar trebui sa isi faca timp pentru a vedea CAMIOANELE CARE STAU BLOCATE pe centura Bucuresti sau pe Sibiu-Pitesti, autostrada care se surpa langa Sibiu pentru ca a fost inaugurata la presiunile sale in campania electorala sau lucrarile care stagneaza pentru autostrada dintre Lugoj si Deva. Degeaba inauguram trecerea pe autostrada dintre Romania si Ungaria daca nu avem functional intreg coridorul de transport dinspre Constanta spre granita de vest, gatuind astfel dezvoltarea economica a Romaniei. Premierul Ponta este DIRECT RESPONSABIL pentru modul dezastruos in care au fost gestionate proiectele de autostrazi in ultimii 3 ani”, a declarat Nazare, potrivit unui comunicat remis miercuri de Agerpres.

Deputatul liberal semnaleaza faptul ca in primele sase luni ale anului fondurile europene pentru transport au fost utilizate in proportie de sub 1%.

“Din cele 4,3 miliarde de euro fonduri europene pentru transport alocate in perioada 2007-2013 pentru anul acesta tinta era sa fie cheltuite 1,3 miliarde de euro, din care aproape 600 de milioane de euro pentru autostrazi si drumuri nationale, 400 de milioane pentru cai ferate, 200 de milioane pentru metrou, 50 de milioane pentru domeniul naval si 40 de milioane pentru modernizarea aeroporturilor. Bilantul primelor 6 luni arata insa ca CNADNR abia a cheltuit 5,5 milioane de euro, iar CFR 4,8 milioane de euro. In aceste conditii PIERDERILE LA SFARSITUL ANULUI VOR FI DE APROXIMATIV 2 MILIARDE DE EURO”, a conchis Alexandru Nazare.

CITESTE SI: VICTOR PONTA s-a intors in tara! Premierul i-a trimis o solicitare presedintelui IOHANNIS. UPDATE

*Sursa foto: zf.ro