Ne-am facut iarasi de ras! Aceasta FOTOGRAFIE cu BASESCU si OBAMA a starnit RASUL internautilor

O fotografie in care presedintele Traian Basescu apare langa liderul SUA, Barack Obama si premierul britanic David Cameron, a starnit foarte multe voci critice pe retelele de socializare. La prima vedere, nu pare nimic in neregula cu imaginea de mai jos, insa la o privire mai atenta se poate vedea ca presedintele Basescu a facut o greseala vestimentara de neconceput pentru o asemenea reuniune.

La intalnirea dintre sefii statelor membre NATO, Basescu s-a intretinut cu Obama, prilej cu care a comis-o fara sa vrea, iar criticile nu au intarziat sa apara. 

In fotografia in care presedintele Romaniei apare langa mai multi sefi de stat, printre care si Barack Obama si David Cameron, Basescu este singurul care are sacoul deschis, in timp ce toti cei de fata au sacourile inchise. Internautii nu au ratat prilejul de a sanctiona gestul presedintelui roman . “Ne-am facut iarasi de ras”, au atentionat vocile carcotase de pe retelele de socializare, potrivit celor de la Libertatea.

Citeste aici mai mult despre discutiile purtate de Basescu cu Obama

Cum trebuia sa procedeze Basescu

Regulile vestimentare spun ca sacoul trebuie sa fie incheiat la ocazii oficiale, cand se intra intr-o incapere sau cand cel care il poarta merge sa salute pe cineva, mai scrie sursa citata. Traian Basescu isi putea permite sa aiba sacoul deschis in timpul mesei, insa inainte de a se ridica de la masa in primul rand trebuie sa-si incheie nasturii de la sacou. Lucru pe care presedintele Romaniei l-a cam uitat.

Citeste si: Surpriza lui Barack Obama la Stonehenge. VIDEO

Amintim ca presedintele Traian Basescu a purtat discutii, intr-un cadru informal, cu presedintele american Barack Obama, cancelarul german, Angela Merkel si premierul britanic, David Cameron, in cadrul summitului NATO care s-a desfasurat joi si vineri la Newport, in Marea Britanie. Acest eveniment a reunit peste 60 de lideri si 4.000 de delegati pe fondul unor masuri de securitate stricte.