NEAMT: Retea de PROSTITUATE MINORE de la ORFELINATE, descoperita de POLITIE

Oroare si consternare in randul anchetatorilor care au descoperit, in judetul Neamt, o retea de orfane provenite de la centre de plasament. Fetele, minore sau majore, au fost racolate de o tanara prostituata care se indragostise de una dintre ele. Dragostea dintre cele doua a condus la dezvoltarea unor grupari de prostitutie, in care au fost atrase zeci de fete provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament din orasele Piatra Neamt, Roman sau din comuna Stefan cel Mare. Acolo, politistii si procurorul DIICOT au descoperit un pedagog care intretinea relatii cu fete de 14 ani, informeaza jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

O prostituata lesbiana a fost, timp de doi ani, sefa unei retele de prostituate, din care faceau parte fete minore si majore, provenite din centrele de plasament de pe raza judetului. Descoperirea a fost facuta la capatul unei anchete efectuata de politisti de la Criminalitate Organizata, sub coordonarea unui procuror al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamt.

Oamenii legii au retinut, vineri, noua persoane in acest caz, trei femei si sase barbati. Alaturi de matroana Bella Ioana Gidioi Mumdjiev, au ajuns dupa gratii Dumitru Rotariu, Liviu Ungureanu, Neculai Balasca, Mihai Catalin Barzu, Ana-Maria Paduraru, Georgeta Stafie si Vasile Nicorescu. Cei noua sunt acuzati de constituire si aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism si act sexual cu un minor.

Din rechizitoriul intocmit de procurorul DIICOT reiese ca reteaua s-a format in municipiul Piatra Neamt, in jurul prostituatei Bella Ioana Gidioi Mumdjiev, care avea un grup de clienti fideli. In cursul anului 2015, la sugestia unor clienti, prostituata a racolat mai multe minore dintr-un centru social  din municipiul Roman, pe care le-a cazat pe raza municipiului Piatra Neamt, in locatii puse la dispozitie de alti membri ai grupului infractional.

Citeste articolul integral AICI.

Sursa foto: realitatea