NEATZA cu Razvan si Dani 10 iulie 2014. Mihai Sturzu a explicat beneficiile LEGII VOLUNTARIATULUI

In emisiunea de joi, 10 iulie, Dani l-a avut ca invitat in emisiunea “Neatza”, difuzata la Antena 1, pe Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q si actual deputat din partea PSD.

Mihai Sturzu a venit in studio in postura de initiator a Legii Voluntariatului, considerata deosebit de importanta pentru noua generatie. Prin aceasta lege, in Romania se recunoaste voluntariatul ca experienta profesionala, motiv pentru care milioane de tineri ar putea aplica la aceasta varianta pentru a fi avantajati in cazul unui interviu de angajare.

Dani s-a simtit nevoit in mai multe randuri sa confere si o latura relaxata precizarilor oferite de mai vechiul sau amic. El a tinut sa precizeze inca de la inceput: “Eu si colegul Razvan ne dam seama cat de mult am imbatranit in momentul in care observam ca prieteni de-ai nostri au ajuns in Parlament.”

Interpelat de Dani, Mihai Sturzu a tinut sa descrie problemele cu care s-a lovit inca din primele zile in Parlament. Venit cu numeroase proiecte pe care dorea sa le transforme in legi, Mihai a fost “sfatuit” de un coleg mai experimentat sa fie mai putin entuziast, caci realitatea este alta decat se vede din afara. Altfel spus, pentru ca o lege sa fie adoptata de Parlament, trebuie sa treaca ani de zile.

Acest lucru nu a facut decat sa-l ambitioneze pe Mihai si, cu o buna strategie politica, a reusit sa-si convinga colegii de la toate partidele sa voteze Legea Voluntariatului in numai opt luni de zile.

Sturzu: “Cea mai mare problema in Europa si in Romania este lipsa locurilor de munca pentru generatia tanara. Si nu numai faptul ca cei care termina studiile se lovesc de un zid. Daca n-ai apucat sa muncesti inca din timpul studiilor iti este greu sa te integrezi imediat dupa ce termini scoala. Insa avem o problema mult mai mare. Avem deja cateva generatii de oameni care au terminat studiile si se apropie de 28-29-30 de ani si n-au lucrat niciodata. Este ceea ce in Europa se numeste generatia pierduta. Sper ca nu se intampla acelasi lucru si in Romania. Dar este foarte important ca acesti oamnei sa se integreze in piata muncii deoarece ei nu au reflexul de a se trezi dimineata sa plece la serviciu.”

Gazda emisiunii s-a simtit nevoita sa incheie dialogul intr-o nota vesela.

Dani: “Daca il suni la telefon pe premierul Ponta in timpul noptii, iti raspunde?”.

Raspunsul a fost unul pe masura, insa care a si demostrat ca noul statut al lui Sturzu impune o eticheta mult mai serioasa decat aceea de artist: “Acum nu imi mai raspunde. Victor Ponta are un program mult mai incarcat fata de acum cativa ani.”

Sursa foto: Captura Antena 1