NECULAI ONTANU, PRIMARUL SECTORUL 2, RETINUT pentru LUARE de MITA. REACTIA UNPR. UPDATE

NECULAI ONTANU, PRIMARUL SECTORULUI 2 s-a prezentat, miercuri dupa amiaza, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat de procurori, informeaza televiziunile de stiri. Deocamdata nu se cunoaste calitatea pe care o are NECULAI ONTANU si nici dosarul in care este audiat.

UPDATE 20.50Comunicat UNPR:  “UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani. UNPR nu a comentat și nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reținerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani -, la fel cum nu comentează în general deciziile Justiției, indiferent de numele celui în cauză. 

În egală măsură, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Prin urmare, până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat. Astfel, UNPR își exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situația să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate.

În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condițiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic și va face față acestei provocări, păstrându-și valorile, obiectivele electorale și strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferința Națională UNPR, moment în care partidul își va alege președintele și va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an.

UNPR mizează pe fiecare dintre membrii săi, pe fiecare dintre candidații săi și pe principiile sale care l-au impus pe scena politică până în prezent.” 

UPDATE 18.10: NECULAI ONTANU a fost retinut pentru LUARE de MITA! In acelasi dosar a fost retinuta si avocatul LOREDANA CLAUDIA RADU, membra a Baroului Bucuresti si aparatoarea lui VICTOR PONTA in dosarul Rovinari-Turceni si nepoata lui GABRIEL OPREA, pentru complicitate la LUARE de MITA! 

Conform primelor informatii, NECULAI ONTANU ar fi luat SPAGA in 2007 pentru retrocedarea unor terenuri din SECTORUL 2. NECULAI ONTANU este acuzat ca a primit mita un teren de 1.500 mp, situat pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti, pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri care totalizau 83.500 metri patrati, situate in sectorul 2.

STIRE INITIALA

NECULAI ONTANU a mai fost chemat la audieri la DNA si pe 13 ianuarie 2014, intr-un dosar privind retrocedarea unui teren. Fapta pentru care a fost audiat atunci edilul Sectorului 2 s-a petrecut la inceputul anilor 2000, fiind vorba despre terenul pe care se afla acum Spitalul Fundeni.

“Este vorba despre terenul de la Fundeni care nu putea fi retrocedat pentru ca se afla spitalul pe el. Da, este vorba despre o suprafata de 30 de hectare”, a spus atunci primarul NECULAI ONTANU. Mostenitorii de drept ai terenului au fost despagubiti de NECULAI ONTANU, dupa ce au cerut retrocedarea acelui teren. Astfel, acestia au primit un teren echivalent cu cel pe care se afla spitalul

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea