NECULAI ONTANU, trimis in judecata in dosarul retrocedarii celor 85 de hectare din Sectorul 2

DNA l-a trimis l-a trimis in judecata, pentru LUARE de MITA, pe fostul primar al sectorului 2, NECULAI ONTANU, in stare de arest preventiv, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, NECULAI ONTANU, in perioada 2006 – 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991. asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

CITESTE SI: NECULAI ONTANU VA PETRECE PASTELE IN SPATELE GRATIILOR

In aceeasi perioada, NECULAI ONTANUa pretins, iar dupa emiterea titlului de proprietate a primit in mod indirect, o suprafata totala de teren de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Vacarescu din sectorul 2 – o zona rezidentiala) si care a fost transferata de denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele doua persoane sunt Radu Loredana Claudia si Radu Aurel.

Impreuna cu acesta au mai fost trimis in judecata Toma Sutru – tot in stare de arest preventiv -, pentru luare de mita si spalare de bani, Claudia Loredana Radu – in arest la domiciliu, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani si Aurel Radu, sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani. 

Sursa foto: realitatea