NEGOCIEREA pentru DEZBATEREA ELECTORALA a ESUAT. REACTIE DRAGNEA. UPDATE

Negocierea dintre echipele de campanie ale ACL si PSD a inceput la sediul PNL din Soseaua Kiseleff, unde au ajuns reprezentantii PSD in frunte cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat ca isi mentine propunerea cu mai multe dezbateri televizate formulata initial.

UPDATE 14.30: “Noi nu credem ca este vorba de un meci de fotbal sau de box, asa ca nu poate fi vorba de o finala, adica o singura dezbatere. In schimb, noi am incercat sa sa ii convingem ca 4 este mai mare ca unul. Adica 4 dezbateri ar fi mai productive decat una singura. Si, fara sa fiu rautacios, dar am senzatia ca echipa de negociere a ACL-ului ar fi de acord cu cele patru dezbateri dar nu-l pot convinge pe Klaus Iohannis. Cei de la ACL vor doar o singura dezbatere pe teren neutru. Noi vom fi luni, marti, miercuri si joi la cele patru televiziuni pe care le stie toata lumea. Victor Ponta va fi acolo. Ce pot sa va mai spun este doar ca reprezentantii ACL ne-au intrebat daca dezbaterea organizata la Antena 3 ar putea fi transmisa in toata tara, dar eu nu cunosc detalii tehnice asa ca nu am stiut ce sa le spun. In rest asteptam o minune, adica Iohannis sa vina la toate dezbaterile. Il asteptam. Nu am mai ajuns sa vorbim de moderatori si alte amanunte avand in vedere ca nu am ajuns la nicio intelegere privind dezbaterile propriu-zise”, a declarat LIVIU DRAGNEA, presedintele executiv al PSD, la iesirea din sediul fostei USL, acolo unde au avut loc negocierile dintre echipele ACL si PSD.

“M-a incercat o anume nostalgie in momentul in care am intrat in acest sediu, care a apartinut USL-ul, si pe care il vom recupera atunci cand Uniunea se va reface. USL se va reface intr-o forma foarte apropiata de cea initiala pentru ca sunt din ce in ce mai multi liberali care isi doresc acest lucru”, a mai spus Dragnea.

UPDATE 14.20: NEGOCIEREA pentru DEZBATEREA ELECTORALA dintre echipele ACL si PSD au ESUAT, cele doua parti nereusind sa ajunga la o INTELEGERE convenabila pentru toata lumea!

”Am venit sa-i convingem sa-si trimita candidatul la dezbateri, sa-l vada lumea. (…) Propunerea este foarte clara, interesul nostru este ca cei doi candidati sa fie vazuti in mai multe runde de mai multi oameni, nu inteleg de ce vor sa fuga de dezbateri. Doi, ne intereseaza sa fie dezbateri serioase, aplicate, nu spectacol”, a spus Dragnea.

CITESTE SI: FIREA: Am confirmat o intalnire staff-urilor lui Ponta si Iohannis pentru vineri la 13.30 

El a sustinut ca reprezentantii ACL, ”daca ar fi curajosi, ar cere opt dezbateri, nu patru”, a mai spus Dragnea cand a fost intrebat daca ar accepta pe langa cele patru dezbateri propuse de PSD si pe cea propusa de IPP. Dragnea a fost insotit de purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, si deputatul Gabriela Podașca.

Din partea ACL iau parte la discutii purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, Eduard Hellvig si Dan Mihalache. Echipa de campanie a candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a transmis, joi seara, o invitatie adresata echipei de campanie PSD pentru a lua parte vineri la amiaza la negocieri, in vederea organizarii unei dezbateri electorale intre candidatii ramasi in cursa pentru Cotroceni.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a declarat, vineri dimineata, ca PSD a confirmat pentru vineri, ora 13.30, la fostul sediu al USL, intalnirea staff-urilor de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis pentru stabilirea dezbaterilor intre cei doi candidati.

Sursa foto: jurnalul.ro