NEGOCIERI intre COPRESEDINTII PNL si DACIAN CIOLOS. Reactia liderilor liberali. UPDATE

Copresedintii PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA se intalnesc, miercuri dimineata de la ora 10.00, cu premierul desemnat DACIAN CIOLOS pentru a discuta pe marginea PROGRAMULUI de GUVERNARE. EUGEN NICOLAESCU a confirmat intalnirea dintre cele doua parti intr-o interventie de la Palatul Parlamentului.

UPDATE 11.05: DACIAN CIOLOS a plecat de la sediul Guvernului acolo unde premierul desemnat va participa la sedinta saptamanala a Executivului condusa de premierul interimar SORIN CIMPEANU.

UPDATE 11.00: “Am avut o discutie preliminara cu premierul desemnat DACIAN CIOLOS de la care am inteles ca va avea o serie de discutii si cu ceilalti lideri ai partidelor parlamentare. Am discutat despre depolitizarea Administratiei si transparenta in Administratie. Altfel, ar fi greu unui cabinet tehnocrat sa faca fata unui aparat plin de PSD-isti, Domnia sa stie ca misiunea de a conduce un guvern acum nu e deloc usoara, dar se va descurca foarte bine. Noi i-am prezentat cateva principii din programul nostru de guvernare.”, a declarat ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: PNL: DACIAN CIOLOS CORESPUNDE CRITERIILOR DE PROFESIONALISM SI INTEGRITATE IMPUSE DE SOCIETATEA ROMANEASCA

La randul sau, VASILE BLAGA a precizat ca vor urma si alte discutii dupa ce DACIAN CIOLOS va prezenta ministrii pe care ii va alege. “Vom face o discutie cu lista in fata. Ne-a bucurat ca e constient ca va trebui sa puna la punct colaborarea parlamentara, sa relationeze des cu parlamentul, L-am asigurat de sprijinul nostru. Sa vina cu un buget de dezvoltare, de investitii si de absortie fondurilor comunitare”, a spus BLAGA.

STIRE INITIALA

“Este normal ca un prim-ministru desemnat sa discute cu liderii principalelor partide parlamentare, iar PNL cred ca este principalul partid din Romania. Probabil ca primul-ministru isi va anunta intentiile pentru anul 2016, anumite intenții de persoane care sa faca parte din Cabinet”, a spus EUGEN NICOLAESCU, la Parlament.

Acesta a precizat ca PNL nu va face propuneri pentru Cabinetul CIOLOS.

Sursa foto: realitatea