NEGOCIERI intre militari rusi si ucraineni pe linia de front

Militarii RUSI si UCRAINENI s-au intalnit vineri pentru prima data in apropiere de linia de front, pentru a discuta despre aplicarea acordului de INCETARE a focului in estul Ucrainei, a anuntat Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

“Putem sa confirmam ca am acceptat o invitatie a partii ucrainene cu privire la monitorizarea negocierilor preliminare intre ofiteri RUSI si UCRAINENI”, a afirmat OSCE, intr-un comuncat.

Citeste si: UCRAINA SI RUSIA AU AJUNS LA UN ACORD PREALABIL IN PRIVINTA LICRARILOR DE GAZE NATURALE

Aceste discutii s-au derulat in localitatea Soledar, in regiunea Donetk, intr-o zona aflata sub controlul ARMATEI UCRAINENE.

OSCE nu precizeaza daca rebelii PRORUSI au participat la discutii, insa prezenta lor a fost confirmata de o sursa diplomatica ucraineana si chiar de catre rebeli.

ARMATA UCRAINEANA a precizat intr-un comunicat ca la intalnire au participat 76 de militari RUSI. Kievul a adaugat ca negocierile au vizat aplicarea memorandumului semnat pe 20 septembrie la Minsk.

Citeste si: UCRAINA SI-A INCHIS GRANITA CU RUSIA. DECIZIA, LUATA DE CONSILIUL PENTRU SECURITATE NATIONALA SI APARARE

Totusi, Ministerul rus de Externe a dezmintit informatiile privind participarea directa a militarilor RUSI la aceste negocieri, asigurand ca punerea in aplicare a acordului de incetare a focului a fost discutata doar de catre Ucraina si rebeli.