PSD se aliaza cu PPDD. Dragnea: Daca Dan Diaconescu vrea alianta anti-Basescu, suntem acolo

COORDONATOR POLITIC, PSD, LIVIU DRAGNEA, RECOMANDARE, PREMIER, VICTOR PONTA, CAUTE, SOLUTIE, RECUPERARE MEDICALA, OPERATIE, TURCIA, INTOARCERE, ROMANIA, GUVERN

Intalnire intre social-democratii Victor Ponta, Liviu Dragnea si fondatorul PPDD, Dan Diaconescu. Negocierile dintre PSD si PPDD au avut loc, luni, in Parlament. 

UPDATE ora 14.55: LIVIU DRAGNEA: “Vrem sa facem majoritati cu PPDD-ul, vrem ca majoritatile sa functioneze in continuare si proiectele asumate de primarii nostri sa functioneze in continuare. Se pare ca incepem sa ne constituim, unde se poate. Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo. Nu stiu daca Dan Diaconescu n-a inteles ca PNL-ul este pro-Basescu, inseamna ca a fost plecat din tara. Ne asezam la masa si discutam, sigur. In perioada imediat urmatoare vom purta o discutie destul de aplicata”.

UPDATE ora 14.10: Dan Diaconescu face declaratii de presa. “Avand in vedere ca sunt singurul candidat inscris oficial in cursa pentru Presedintie, avand in vedere ca unii contracandidati s-au retras din cursa sau vor sa se retraga, avand in vedere ca i-am ajutat pe altii ca ziarist sa devina presedinti de tara. Ii invit pe toti oamenii sa vina alaturi de mine sau sa ma asculte si sa facem ceea ce i-am mai rugat lunile trecute sa facem alianta anti-Basescu. Eu cred ca aceasta intelegere, colaborare, acest protocol, trebuie facut de urgenta avand in vedere tot ce se petrece pe scena politica. Eu sunt un om profund de dreapta, electoratul partidului meu este bazat pe oamenii amarati, dar eu cred ca ne-am putea alia sub aceasta noua sigla a schimbarii. Sper ca poporul roman sa aiba o sansa, eu cred ca ambii finalisti sa fie oameni care sa nu-l numeasca pe Traian Basescu premier. Cred ca ar trebui sa se schimbe ceva in optica clasei politice, sa incercam sa avem doi finalisti in finala prezidentiala doi oameni care sa nu-l numeasca pe Basescu premier. Daca PNL marseaza la propunerea mea, in primul rand catre ei este lansata invitatia mea, acum un an dansii nu au marsat la propunerea mea,poate ca de data asta vor intelege propunerea mea, a unui taran simplu de Caracal. PPDD va putea stopa jaful facut de ciocoi, putem face aliante electorale si cu unii si cu ceilalti. Sa incercam sa schimbam aceasta tara din punct de vedere politic print-o noua alianta, o alianta atipica, nu prinf uziune, ci o alianta impotriva a ceva, a unui sistem cu care ma lupt de 24 de ani. Sper ca de data asta sa inving. Sa vedem cine va marsa la propunerea mea, a unui tip simplu, care impingea o roaba intr-o uzina bucuresteana. Este exclusa o alianta cu PSD, eu nu am avut nicio discutie cu Dragnea. Daca ei vin catre noi si raspund la acest apel, vom incerca sa discutam cu acesti oameni. Eu astept ca la apelul meu sa raspunda cei din PNL. Eu vreau si trebuie sa castig Presedintia Romaniei.

UPDATE ora 13.00: La ora 14.00 PPDD va anunta pozitia sa pe esichierul politic, iar la ora 15.00 este asteptata o sedinta a USD.

De precizat ca social-democratii au nevoie de PPDD pentru a avea majoritate, ramane de vazut daca PPDD isi va oferi sprijinul.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a negat insa existenta unor astfel de negocieri, precizand ca s-a discutat despre majoritatea de la Teleorman.

Citeste si: Negocieri intre PNL si PDL pentru unificarea dreptei – UPDATE

“Am avut o discutie despre majoritatea de la Teleorman. Eu sustin majoritatile cu PPDD in toata tara, primul exemplu il voi da eu, am anuntat asta sambata la Alexandria. O sa va anuntam daca va avea loc”, a spus Dragnea.

Dupa ce dreapta a anuntat intentia de a forma un mare partid de dreapta, social-democratii fac tot ce le sta in putinta pentru a se replia si a-si mentine majoritatea din teritoriu.

In mai multe judete PSD are nevoie de PPDD pentru a face majoritate. Dragnea a negat ca au fost astfel de discutii, insa a afirmat ca ar putea avea loc astfel de negocieri. 

 

La ora 14.00 PPDD va anunta pozitia sa, iar la ora 15.00 este asteptata o sedinta a USD.