Negocierile dintre Kiev si FMI decurg bine

Autoritatile de la Kiev sunt decise sa adopte reformele cerute de Fondul Monetar International, pentru a primi ajutor financiar. Misiunea FMI se afla, incepand de marti, in Ucraina.

Scopul vizitei experilor FMI este acela de a evalua situatia economica din Ucraina. In plus, se doreste demararea negocierilor pentru un nou program de asistenta financiara.

“Sunt impresionat de hotararea autoritatilor ucrainene, de responsabilitatea lor si de angajamentul fata de un program de reforme economice”, se arata intr-un comunicat semnat de directorul departamentului european al FMI, Reza Moghadam.

“FMI este gata sa ajute poporul ucrainean si sa sprijine programul economic al autoritatilor pentru a pune Ucraina pe o traiectorie de crestere sustenabila protejand in acelasi timp persoanele sarace si vulnerabile”, se mai arata in respectivul comunicat.

Citeste si: Basescu, dupa Consiliul European: S-a stabilit punerea la dispozitia Ucrainei a 11 miliarde euro

Noua putere de la Kiev sustine ca visteria statului este aproape goala dupa inlaturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici, in data de 22 februarie. FMI, SUA si UE au apreciat ca Ucraina trebuie sa se angajeze sa deruleze reforme de amploare, inclusiv majorarea preturilor la energie, pentru a putea obtine un program de sprijin financiar.

Noul Guvern interimar de la Kiev a anuntat ca vrea sa obtina de la FMI 15 miliarde de dolari pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.