NEGOCIERILE intre Israel si Hamas vor fi reluate

NEGOCIERILE indirecte intre ISRAELIENI si PALESTINIENI privind consolidarea armistitiului in Fasia Gaza urmeaza sa fie reluate saptamana viitoare, la Cairo, au anuntat sambata oficiali PALESTINIENI si egipteni, citati de AFP.

Aceste NEGOCIERI ar trebui sa inceapa la doua zile dupa desfasurarea in Egipt a unor discutii interpalestiniene intre miscarile FATAH si HAMAS, in incercarea de a salva acordul lor de reconciliere.

Citeste si: RAZBOI GAZA: DOUA CLADIRI DISTRUSE DE AVIOANELE MILITARE ISRAELIENE

ISRAELIENII si PALESTINIENII au incheiat, pe 26 august, un acord care a pus capat celor 50 de zile de conflict in Fasia Gaza, soldat cu peste 2.200 de MORTI in randul palestinienilor si 73 de morti, de partea israeliana.

“Egiptul a invitat delegatiile Israelului si palestinienilor sa reia negocierile la Cairo, pe 24 septembrie”, a anuntat un oficial palestinian. Un oficial egiptean a confirmat aceasta invitatie.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a refuzat sa comenteze acest anunt.

Citeste si: FASIA GAZA: FRANTA, MAREA BRITANIE SI GERMANIA AU FACUT APEL LA O INCETARE A FOCULUI

Numarul colonistilor israelieni instalati in Cisiordania ocupata a atins in iunie 382.031 de persoane, crescand cu peste 7.500 fata de acum sase luni, a anuntat marti principala miscare a colonistilor, Consiliul Yesha.