NEGOITA a participat la sedinta Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din Romania

Robert Negoita

Robert Sorin Negoita, presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania si  primar al Sectorului 3, a participat ieri, 26 octombrie, la sedinta Comitetului Director al AMR, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Primariei Sectorului 3. 

Dintre temele trecute pe ordinea de zi a sedintei amintim sistemul de salarizare a functionarilor publici in Uniunea Europeana, proiectul de lege privind pensiile alesilor locali, supraimpozitarea proprietatilor, sistemul de achizitii publice in statele Uniunii Europene, sanctiunile pentru nerespectarea normelor de salubritate si atributiile Curtilor de Conturi in statele Uniunii Europene.

„Diferenta de salarizare dintre angajatii din administratia locala si cea centrala este o nedreptate ce trebuie rezolvata. Un functionar din administratia publica locala este remunerat in prezent cu un sfert sau o treime fata de un angajat al aparatului central, desi ocupa pozitii identice. Aceasta discriminare dintre angajatii administratiei publice locale si cei ai administratiei publice centrale trebuie sa dispara”, a declarat Robert Sorin Negoita, presedinte AMR, la finalul lucrarilor.

CITESTE SI: ROBERT NEGOITA are PROBLEME! 60 de apartamentele ale edilului, scoase la licitatie de catre Fisc

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost impozitul pe venitul global (IVG) din punct de vedere al evolutiei si al perspectivelor.

           „In cadrul acestei intalniri am discutat si despre impozitul pe venitul global, acea componenta a bugetului local care in 2010 si in 2011 a scazut intr-un mod drastic. Noi solicitam ca administratiile publice locale sa revina la IVG-ul pe care l-am avut inainte de 2010”, a mai precizat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3 si presedinte al AMR.

Sursa foto: primarie3