NEGOITA: Diferenta de salarizare dintre administratia locala si centrala, o NEDREPTATE

Functionarii din administratia publica locala au salarii mai mici decat cei din administratia centrala, iar aceasta nedreptate trebuie rezvolvata, a sustinut ROBERT NEGOITA, primarul Sectorului 3 si presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.

“Este aceasta discriminare a administratiei publice locale, in sensul ca un functionar pe aceeasi pozitie in administratia publica locala este remunerat cu un sfert sau o treime fata de administratia publica centrala. Mi se pare profund in neregula si este o nedreptate ce trebuie rezolvata rapid, in sensul in care sa fie platiti toti la fel, in functie de pozitia si postul pe care il ocupa”, a afirmat NEGOITA, dupa sedinta comitetului director al Asociatiei pe care o conduce, potrivit Agerpres.

Acesta  a mai precizat ca in cadrul discutiilor s-a mai vorbit si despre subiectul impozitului pe venitul global.

 “Am mai avut discutii pe alte subiecte, printre care unul important este cel al IVG (..) acea componenta a bugetului local care in 2010 si 2011 a scazut intr-un mod drastic. Noi solicitam, mai ales ca acum vad ca exista incasari la bugetul de stat, suntem pe o crestere economica, nu mai avem probleme financiare, (…) sa dam inapoi acel nivel de cota care a fost inainte de 2010, pentru ca tot ce inseamna dimensionarea si atributiile pe care le are administratia publica locala se face pe acea cota de 47%, nu ce avem acum si ne descurcam foarte greu”, a adaugat NEGOITA.

Gheorghe Falca, primar al orasului Arad si prim-vicepresedintele Asociatiei, a atras atentia ca pe plan local se produce dezvoltarea.

“Avem nevoie sa revenim la IVG-ul pe care l-am avut, pentru ca noi suntem cei care producem si, uitandu-ma la ultima rectificare de buget, municipiile nu prea sunt pe acolo, desi municipiile realizeaza aceasta bunastare si credem ca solicitarile noastre sunt normale. Vrem sa stam la masa dialogului cu Guvernul, sa fim parte in momentul in care se va discuta cresterea salarizarii in administratia locala si sa vedem acea echitate fata de munca pe care acesti oameni o realizeaza in parteneriat cu noi”, a declarat Falca.

CITESTE SI: ROBERT NEGOITA are PROBLEME! 60 de apartamentele ale edilului, scoase la licitatie de catre Fisc

El a mai spus ca Romania poate sa isi asume o salarizare corecta in administratia locala pentru un numar important de functionari, iar mecanismul de profesionalizare va duce la competenta.

“Stim ce inseamna sa ai un arhitect la primarie, el trebuie bine platit. Ne dam seama ca nu o sa vina arhitectii daca nu sunt bine platiti. Vedeti cate probleme sunt in achizitii. Acei oameni nu vor veni in administratie daca nu sunt foarte bine platiti”, a mai declarat primarul orasului Arad.

Sursa foto: realitatea