NEGRITOIU le-a dat cu tifla parlamentarilor, iar acestia ii pregatesc debarcarea de la ASF

Comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor au avizat pozitiv, luni, revocarea presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu.

Dupa acest prim pas procedural, urmeaza votul in plenul Parlamentului. Insa Negritoiu sustine ca revocarea sa ar fi ilegala. Presedintele ASF era asteptat azi la audierile din comisii, insa nu a venit. Totusi, a trimis o scrisoare prin care isi explica absenta. In scrisoarea respectiva, presedintele ASF a cerut amanarea audierii, pentru a avea timp sa pregateasca raspunsurile solicitate de parlamentari, si a subliniat ca “revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibila”.

“In scrisoarea sa, domnul Negritoiu pleaca de la premisa ca noi avem ceva cu ASF, nu cu domnia sa, si ca ceea ce facem noi constituie un atac la adresa unei institutii. Mai mult, ne explica foarte clar, citez: ‘revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibila, atata timp cat acesta continua sa intruneasca conditiile care au stat la baza numiri sale, orice hotarare in sens contrar fiind abuziva, facuta in frauda legii si, deci, lovita de nulitate'”, a aratat, la inceputul sedintei, seful Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor, Mihai Tudose, care a citit din scrisoarea lui Negritoiu.

Conducerea ASF este considerata responsabila pentru scandalul pe tema cresterii pretului RCA, care a scos transportatorii in strada, dar si in ceea ce priveste insolventele din ultima vreme de pe piata asigurarilor. Acum urmeaza ca membrii comisiilor de specialitate sa completeze un raport, pe care il vor trimite Birourilor permanente ale Parlamentului. Acestea vor stabili data la care va fi convocat plenul pentru a vota asupra revocarii lui Misu Negritoiu din functia de presedinte al ASF. Ulterior, Parlamentul va numi o noua conducere a ASF, insa nu se stie daca o va face Legislativul actual sau cel viitor, in functie de cat vor dura procedurile de demitere.

Sursa foto: realitatea