Nelson Mandela, avere de peste 4 milioane de dolari. Cum va fi aceasta impartita

Nelson Mandela a lasat in urma o avere de peste 4 milioane de dolari. Copii, nepoti, dar si cateva scoli se vor afla printre beneneficiarii averii fostului mare sef de stat al Africii de Sud.

Trustul familiei Mandela va primi 130.000 de dolari, plus drepturi de autor, iar printre beneficiari se mai numara Congresul National African, aflat la guvernare, dar si angajatii personali ai lui Mandela, precum si mai multe scoli, acestea primind fiecare cate 9.000 de dolari, conform bbc.co.uk.

Cea de-a treia sotie a fostului lider sud-african, Graca Machel, ar putea renunta la pretentiile asupra averii, au spus executorii, chiar daca este indreptatita sa primeasca jumatate din ea.

De asemenea, bani vor fi redirectionati si catre alte doua trusturi, pe langa cel al familiei, de care vor beneficia cei peste 30 de copii, nepoti si stra-nepoti.

In ce ii priveste pe copiii sai, acestia au primit fiecare imprumuturi de cate 300.000 de dolari, in timpul vietii sale, datorii care vor fi casate daca nu au fost platite pana in momentul mortii fostului presedinte al Africii de Sud.

Casa in care Mandela a murit, din Houghton, Johannesburg, va fi folosita de familia fiului sau decedat, Makgatho.

Citeste si: Nelson Mandela a fost inmormantat la Qunu