Nelson Mandela va fi condus pe ultimul drum de George W. Bush, Bill Clinton si Barack Obama

Nelson Mandela, fostul presedinte al Africii de Sud, va fi condus pe ultimul drum de fostii presedinti ai SUA, George W. Bush si Bill Clinto, dar si de actualul lider american Barack Obama.

Fostii presedinti ai SUA, George W. Bush si Bill Clinton, i se vor alatura actualului sef al statului, Barack Obama, pe 15 decembrie, in Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela, pentru a-i aduce acestuia un ultim omagiu. “Presedintele Obama si Prima Doamna vor merge in Africa de Sud saptamana viitoare pentru a-i aduce un omagiu lui Nelson Mandela si pentru a participa la ceremoniile organizate in memoria sa”, a anuntat purtatorul de cuvant al administratiei americane, Jay Carney, fara alte precizari.

Predecesorul lui Obama, George W. Bush, a acceptat invitatia de a calatori in Africa de Sud cu avionul prezidential Air Force One, a anuntat un purtator de cuvant al celui de-al 43-lea presedinte al Statelor Unite, scrie ziare.com. Acesta va fi insotit de sotia sa, Laura.

La funeraliile lui Nelson Mandela va participa si Bill Clinton, predecesorul lui Bush, ale carui mandate au coincis cu cel al fostului lider al Africii de Sud.
Vineri, presedintele sud-african Jacob Zuma afirmase ca o ceremonie nationala va avea loc la 10 decembrie pe stadionul din Soweto in memoria lui Mandela, mai noteaza sursa citata, Eroul luptei antiapartheid va fi inhumat la 15 decembrie, in satul sau Qunu (sud), potrivit aceleiasi surse.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro