Nelu Tătaru a anunțat când ajunge prima tranșă de vaccin anti-COVID 19 în România

Nelu Tătaru a dezvăluit, marți în cadrul unei videoconferințe, când va ajunge prima tranșă a vaccinului anti-COVID-19 în România. Potrivit ministrului Sănătății acest lucru ar trebui să se întâmple în luna decembrie, precizând că primii beneficiari vor fi cei din sistemul sanitar.

“Suntem într-o situaţie în care gestionam paturi de terapie intensiva. Chiar daca se discuta foarte multe despre acea testare, noi avem nişte parametri pe care îi urmărim foarte clar. Indiferent de numărul de teste, pacienţii care se prezintă la Primiri Urgenţe sunt aceiaşi, pacienţii care aglomerează secţia de Boli infecţioase sunt aceiaşi, pacienţii care se află în ATI sunt aceiaşi, pacienţii care decedează sunt aceiaşi. Trebuie să înţelegem că toţi avem o luptă comună. Am tot repetat asta: această pademie nu se tranşează în spitale, ci în prespital Sistemul medical este cel care se extinde şi se adaptează. Solutia este în prespital, în respectarea si impunerea unor reguli. Noi nu vrem un stat politienesc, dar sunt reguli care trebuie respectate. Am spus încă de la început: nu va fi un an la fel ca toti ceilalti. Nu vom avea sarbatori la fel, nu vom avea scoala la fel, concedii şi o viaţă socială la fel.

Se discuta despre un vaccin sars cov 2. Avem acele discuţii cu Comunitatea Europeană, suntem angrenati. Avem o primă transă care ar trebui să vină la sfârsitul lui decembrie şi să începem vaccinarea în ianuarie. Intenţia noastră este să vaccinăm tot personalul medical în acea perioadă“, a spus Nelu Tătaru la videoconferința Profit Health Forum.

Sursa foto: realitatea