Nelu Tătaru a oferit detalii noi despre vaccinul anti-COVID

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-Covid-19. Ministrul a declarat că această înscriere era vitală pentru ca România să aibă acces la vaccin atunci când acesta va fi gata.

Nelu Tătaru se va întâlni, miercuri, cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. “Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, miercuri vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat, marți seară, Nelu Tătaru.

Conform informaţiilor oficiale, România are o rezervare de 400 de milioane de doze, plătite deja de țara noastră. “Putem să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva… Gândiți-vă că acum o lună de zile se discuta că cei mai avansați sunt Sanofi cu GlaxoSmithKline care produceau pentru Statele Unite, cu un termen a doua jumătate a anului viitor. Când comunitatea europeană a hotărât să facem acele donații tocmai pentru un vaccin, tratament, noi am solicitat pentru un vaccin acea sumă pe care am donat-o”, a concluzionat Nelu Tătaru.

Sursa foto: adevarul