Nelu Tătaru avertizează: Numărul mare de cazuri COVID-19 poate duce la suprapopularea ATI. Atunci ne putem duce în alt scenariu

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri la Realitatea Plus, că, în contextul creşterii numărului de cazuri noi de coronavirus, poate duce la suprapopularea ATI. “Atunci ne putem duce în alt scenariu”, avertizează Nelu Tătaru.

“Ne aflam in a patra zi cu peste 300 de cazuri noi, in a treia perioada de relaxare. Sunt cresteri asumate de noi, dar nu putem gestiona fara ajutorul populatiei. Mentinem in continuatere precautiile, normele si regulile si consideram ca daca normele sunt respecatete putem gestiona si aceasta crestere”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, într-o intervenţie la Realitatea Plus.

Ministrul Sănătății a precizat ca nu se poate vorbi despre transmiterea virusului la nivelul unui judet sau altul, ci la nivelul intregii tari, subliniind in continuare ca este vorba despre o transmitere controlabila: “Este o crestere progresiva, nu una exponentiala. Orice zi si orice focar este evaluat. In momentul in care apare un numar mare de cazuri care poate duce la suprapopularea ATI, ca in Germania si Spania, atunci ne putem duce intr-un alt scenariu”, a declarat acesta.

Nelu Tătaru a mai spus că, în prezent, în secțiile ATI se afla internați 184 de pacienți. Acestea sunt cazurile grave, spune ministrul, aratand ca un procent de jumatate dintre pacientii internati la ATI sunt ventilati mecanic, asa ca “aici ne putem astepta si la decese”.

Sursa foto: realitatea