Nemeth Zsolt: Autoritatile ungare nu au fost informate de interzicerea intrarii in Romania a unor cetateni

Autoritatile ungare nu au fost informate inca despre decizia privind interzicerea intrarii in Romania a unor cetateni ungari din patru formatiuni, insa vor analiza daca este in armonie cu legislatia internationala, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, Secretarul de stat in Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt.

“Vom analiza, dar pana in prezent nu am primit nicio informare din partea Guvernului roman”, a spus secretarul de stat in Ministerul de Externe al Ungariei.

Nemeth a precizat ca, dupa ce vor primi o informare oficiala, autoritatile ungare vor analiza daca decizia autoritatilor romane este in armonie cu legislatia europeana si cea internationala asumata de Romania.

Citeste si: DECLARAREA UNUI CETATEAN UE CA FIIND INDEZIRABIL SE DISPUNE DE CATRE CURTEA DE APEL BUCURESTI SI ESTE EXECUTORIE

“Subiectul analizei noastre se va directiona, principal, daca decizia Guvernului roman este in armonie cu angajamentele statului privind legislatia europeana si internationala”, a afirmat secretarul de stat ungar.

Autoritatile romane au decis interzicerea intrarii in tara a unor cetateni ungari din patru formatiuni (Noua Garda Ungara, Jobbik, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate si Oastea Haiducilor) urmand sa fie facute demersurile necesare pentru ca acestia sa fie declarati indezirabili, anunta, vineri, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Despre ei, s-a stabilit “cu certitudine ca sunt implicati in activitati de natura a justifica masurile dispuse in conditiile legii”.

“La acest moment, suntem intr-o procedura de informare a autoritatilor ungare, pentru a avea certitudinea ca si persoanele vizate sunt informate”, afirma Monica Dajbog.

Sursa foto: jurnalul.ro