Neobrazarea unor membri ai UDMR pare a nu avea limite

Neobrazarea membrilor Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) nu are limite. In prima instanta, presedintele Kelemen Hunor a incercat sa dreaga busuiocul dupa marsul neautorizat in favoarea unei asa-zise autonomii a asa-zisului tinut secuiesc care a avut loc, luni seara la Targu Mures, liderul maghiarilor de la noi declarand ca nu este de acord cu prezenta si manifestarile extremiste ale membrilor partidului de dreapta maghiar Jobbik.

Acum, noi il intelegem pe domnul Kelemen Hunor ca s-a aflat intr-o postura ingrata mai ales dupa cadourile primite de la premierul Victor Ponta in momentul in care au revenit la guvernare, dar nu uitam ca in urma cu putin timp a participat la taberele de vara unde erau invitati cu fast membrii marcanti ai celor de la Jobbik, in frunte cu liderul lor bezmetic Vona Gabor.

Mai stim si ca UDMR-ul face ce face si se lipeste de fiecare Guvern in speranta ca vor obtine in final o asa-zisa autonomie, insa la fel de bine stim ca acest lucru nu se va intampla niciodata pentru ca asa-zisul tinut secuiesc este teritoriu romanesc si punct, ca sa il citam pe Kelemen Hunor.

Citeste si: Laszlo Tokes, europarlamentarul care a luat-o pe aratura

De ce consideram ca neobrazarea unor membri ai UDMR este una fara limite? Nimic mai simplu! Pentru ca intr-un interviu acordat RFI, Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a sustinut sus si tare ca interzicerea partidului Jobbik in Romania, asa cum a solicitat presedintele Traian Basescu, nu este fezabila. Pai cum vine asta cu fezabilitatea domnule Frunda? Poate o fi „fezabil” ca la un miting neautorizat de pe teritoriul tarii noastre doar 37 de oameni sa fie cetateni romani si restul pana la aproape 4000 sa fie niste extremisti din Ungaria sau din alte colturi ale lumii. „Fezabil” este sa fii la guvernare si sa ai parte de scoli cu predare in limba maghiara si programe de radio si televiziune 24 din 24 in aceeasi limba. Dar cel mai „fezabil” ar fi ca pana la urma asa-zisul tinut secuiesc sa capete o asa-zisa autonomie nu-i asa domnule Gyorgy Frunda?

Ne pare rau, insa credem ca cel mai „fezabil” ar fi sa va multumiti cu cadourile pe care le primiti din timp in timp de la fiecare Executiv care are nevoie sa-si completeze locurile si cam atat, in rest ar fi bine sa va vedeti de treaba dumneavoastra.

In loc de post-scriptum: Domnule Gyorgy Frunda nu-i asa ca este “fezabil” faptul ca Partidul de extrema dreapta Jobbik din Ungaria isi face, fara niciun pic de rusine, campanie electorala in Transilvania?

Sursa foto: Antena3.ro