Nepot al lui GIGI BECALI, RETINUT pentru EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI

VIOREL VIRGIL TUDORACHE, nepot si fin al lui GIGI BECALI, a fost trimis in JUDECATA marti de procurorii Parchetului Capitalei, intr-un dosar in care este acuzat de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI, relateaza Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Tudorache ar fi vandut un imobil din sectorul 2 al Capitalei (FOSTUL CINEMATOGRAF “AURORA”), fara a emite FACTURA, pentru a se sustrage astfel de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

“In perioada octombrie 2010 — ianuarie 2011, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul Tudorache Viorel Virgil, in calitate de administrator de fapt al S.C. C. H. G. S.R.L., a omis inregistrarea in evidenta contabila a acestei societati si nu a declarat organelor fiscale veniturile impozabile in cuantum de 6.444.868 lei, incasate cu titlu de ‘pret’, in mai multe transe, in urma vanzarii (fara a emite facturile aferente) unui imobil situat in Bucuresti (teren plus constructie nefinalizata — fostul Cinematograf “Aurora”), in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si cauzand bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de 1.207.187 lei, reprezentand TVA colectata”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

CITESTE SI: CINE ESTE OMUL DE AFACERI CARE VREA SA CUMPERE STEAUA DE LA GIGI BECALI

Ulterior incasarii sumelor provenite din vanzarea imobilului, Viorel Tudorache le-a “scos” din PATRIMONIUL SOCIETATII, prin diferite manopere frauduloase (transferuri bancare sau retrageri in numerar, in baza unor contracte fictive intocmite “pro causa”), in vederea disimularii provenientei infractionale (evazioniste) a acestora.
In vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat si a confiscarii sumelor “SPALATE”, procurorii au instituit masuri asiguratorii cu privire la mai multe bunuri imobile (terenuri, constructii) apartinand lui Viorel Tudorache, in valoare totala de 3.891.410 lei.

Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti.

Sursa foto: fanatik