Nepotul lui TRAIAN BASESCU, DRAGOS BASESCU, sub CONTROL JUDICIAR pe CAUTIUNE. El este suspectat de TRAFIC de INFLUENTA . UPDATE

Nepotul fostului presedinte TRAIAN BASESCU, DRAGOS BASESCU, a fost adus, miercuri dimineata, sub escorta, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat. Deocamdata nu se cunosc acuzatiile formulate de procurorii anticoruptie la adresa fiului lui MIRCEA BASESCU.

UPDATE 15:19: Nepotul lui Basescu, DRAGOS BASESCU, a fost pus sub control judiciar pe cautiune.  El a fost obligat sa achite 10.000 de lei

Nepotul fostului presedinte Traian Basescu, Dragos Basescu, va fi cercetat sub control judiciar pe cautiune, in dosarul in care este suspectat ca i-a cerut un milion de euro omului de afaceri Sandu Staicu, promitând ca intervine la DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului acestuia.

Avocatul lui Dragos Basescu, Cristian Ene, a declarat, miercuri, la iesirea din sediul DNA ca nepotul lui Traian Basescu este suspectat de “posibile fapte de trafic de influenta”.

El a adaugat ca Dragos Basescu a dat o declaratie prin care a incercat sa ii convinga pe anchetatorii DNA cu privire la nevinovatia sa. In urma declaratiilor date, anchetatorii au decis ca el sa fie cercetat sub control judiciar pe cautiune.

Avocatul a mentionat ca suma pe care Dragos Basescu trebuie sa o plateasca statului este de 10.000 de lei si ca acesta urmeaza in continuare sa se prezinte in fata anchetatorilor ori de câte ori va fi chemat.

Dragos Basescu nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor , Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, este suspectat de trafic de influenta.

 UPDATE 12.50: La doua ore dupa aducere nepotului lui TRAIAN BASESCU, la DNA a ajuns si ginerele sau, RADU PRICOP. Acesta este de asemenea cercetat in DOSARUL LUCINSCHI.

UPDATE 10.15:  Conform unor surse judiciare, DRAGOS BASESCU ar fi suspectat de TRAFIC de INFLUENTA, dupa ce ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro cu ajutorul unui complice pentru a-i rezolva problemele judiciare intr-un dosar instrumentat de procurorul REMUS JURJ, de la DIICOT. Ar fi vorba despre omul de afaceri SANDU STAICU, pentru care DIICOT a cerut ARESTAREA PREVENTIVA.

DRAGOS BASESCU, arata sursele, ar fi pretins initial 500.000 de euro pentru ca omul de afaceri sa nu fie ARESTAT PREVENTIV in urma contestatiei DIICOT si inca 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere. Banii urmau sa fie disimulati intr-un contract fictiv de consultanta cu o firma internationala.

UPDATE 09:50DRAGOS BASESCU este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA.

Potrivit DNA, DRAGOS BASESCU i-ar fi cerut unui om de afaceri bani pentru a-l scapa de un dosar penal instrumentat de DIICOT. Surse judiciare sustin ca DRAGOS BASESCU s-ar fi intilnit cu respectivul om de afaceri la Clubul Pescariu, unde i-a dat acestuia un slip de baie si au intrat in sauna pentru a discuta. Sursele citate sustin ca DRAGOS BASESCU ar fi cerut MITA de un MILION de EURO mascata sub forma unui contract fictiv de consultanta pe doi ani ce ar fi trebuit semnat intre omul de afaceri vizat de dosar si firma de consultanta KPMG. E neclara legatura intre KPMG si DRAGOS BASESCU, care la randul sau are o firma de consultanta.

DRAGOS BASESCU este proprietarul unei firme de consultanta care are sediul central in Sectorul 1 din Capitala care a avut mai multe probleme cu FISCUL in ultima perioada. Potrivit ultimelor informatii, firma lui DRAGOS BASESCU ar avea o datorie de peste 15 mii de euro.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul.ro