NETANYAHU: Relatiile ISRAELULUI cu RUSIA sunt BUNE

Premierul israelian BENJAMIN NETANYAHU a declarat ca ISRAELUL doreste sa evite o RELATIE ANTAGONICA CU RUSIA si ca nu este sigur in legatura cu modul in care va afecta situatia din regiune recenta INTERVENTIE MILITARA A RUSIEI IN SIRIA, informeaza sambata Reuters.

Intr-un interviu inregistrat pentru CNN si care urmeaza sa fie difuzat duminica, Netanyahu nu s-a raliat SUA si altor tari din NATO in a critica actiunea militara a Rusiei in Siria. “Nu vrem sa ne intoarcem la perioada in care, stiti, Rusia si Israelul erau pe pozitii antagonice. Cred ca relatia noastra s-a schimbat. Si, in mare, ESTE BUNA”, a spus Netanyahu, care s-a intalnit cu presedintele rus VLADIMIR PUTIN la sfarsitul lunii trecute.

CITESTE SI: ACORD INTRE RUSIA SI ISRAEL CU PRIVIRE LA RAZBOIUL DIN SIRIA

In afara de Rusia, presedintele sirian BASHAR AL-ASSAD este sustinut si de IRAN, adversar al Israelului si sustinator al gruparii siite islamiste Hezbollah, iar Israelul este ingrijorat ca armele ruse desfasurate in Siria ar putea cadea in mainile militantilor acestei grupari. “Am mers la Moscova ca sa transmit cu claritate ca ar trebui sa evitam o CIOCNIRE INTRE FORTELE RUSE SI CELE ISRAELIENE. In (ceea ce priveste) Siria, mi-am definit obiectivele. Si anume sa asigur securitatea poporului si tarii mele. Rusia are obiective diferite. Dar n-ar trebui sa intre in contradictie (cu obiectivele Israelului)”, a spus Netanyahu.

Premierul israelian a adaugat ca, in curand, autoritatile israeliene si ruse vor discuta despre situatia din Siria. Intrebat daca implicarea Rusiei in conflictul din Siria ar putea reprezenta un factor destabilizator, Netanyahu a raspuns: “Nu stiu. Doar timpul ne va spune”. Insa Netanyahu a mentionat ca desfasurarea fortelor ruse in Siria nu va descuraja Israelul sa-si continue actiunile militare ocazionale in aceasta tara. “Daca cineva vrea sa foloseasca teritoriul sirian pentru a transfera arme nucleare Hezbollahului, atunci vom lua masuri”, a insistat el.

Sursa foto: Reuters