NEW YORK: Zece persoane arestate la manifestatii provocate de decizia in cazul Ferguson

Zece persoane au fost arestate la New York in cursul unor manifestatii, marti seara, care au denuntat pentru a doua noapte consecutiv decizia de exonerare a unui politist alb care a ucis un tanar de culoare in vara la Ferguson, a anuntat politia miercuri.

Este vorba despre opt barbati si doua femei. sase persoane sunt acuzate de infractiuni minore, iar patru de incalcari. Toate persoanele arestate au fost eliberate, cu ordinul de a se prezenta ulterior in fata unui magistrat.

Peste 1.000 de persoane au manifestat marti seara la New York, dupa decizia unui mare juriu de a nu inculpa un polisist alb care a ucis in august un adolescent de culoare neinarmat la Ferguson, in statul Missouri.

Citeste si: PROTESTE DE AMPLOARE IN SUA, DUPA CE POLITISTUL CARE A IMPUSCAT MORTAL UN TANAR DE CULOARE A SCAPAT DE URMARIREA PENALA

Manifestanti s-au adunat in Union Square si Times Square, iar mai multe coloane au strabatut orasul, perturband circulatia, mai ales pe drumul expres Franklin D. Roosevelt, la est de Manhattan, si in Lincoln Tunnel, care leaga Manhattanul de New Jersey.

Doua persoane au fost arestate luni seara, in timpul primelor manifestatii, inclusiv o protestatara care a aruncat cu vopsea de culoarea rosie asupra sefului politiei newyorkeze Bill Bratton.

 CITESTE SI: SUA: Un licean a deschis focul intr-un liceu din Colorado si-a ranit doi colegi apoi s-a sinucis