Newcastle United, cumpărat de prințul moștenitor al Arabiei Saudite! ”Coțofenele” pe urmele lui City și PSG

Newcastle United a fost achiziționat de la Mike Ashley, cel mai hulit patron din Premiership, de un grup de firme cu afaceri în zona arabă. Principalul investitor va fi Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite, aflat sub influența prințului moștenitor Mohammed bin Salman.

Newcastle United a costat aproximativ 300 de milioane de lire sterline. „Un grup de investiții condus de Public Investment Fund și din care mai fac parte PCP Capital Partners și RB Sports & Media a finalizat procesul de cumpărare al clubului Newcastle. Toate actele au fost semnate în data de 7 octombrie 2021, cu aprobarea Premier League.

Yasir Al-Rumayyan, Guvernatorul PIF, va fi conducător non-executiv al clubului. Amanda Staveley, directorul executiv al PCP Capital Partners, va face parte din conducere. ȘI Jame Reuben va fi director în cadrul clubului”, se arată în comunicatul emis de Newcastle. Al-Rumayyan, noul șef al lui Newcastle, este directorul PIF, o entitate aflată sub influența lui Mohamed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

1,4 trilioane de dolari este suma la care este evaluată averea familiei regale a prințului moștenitor Mohammed bin Salman de peste 10 ori mai mare decât Mansour bin Zayed Al Nahyan, omul cu banii din spatele lui Manchester City.

Sursa foto: BBC