Nicholas Taubman: Romania are resurse de gaze si petrol mai mari decat ce a extras in ultima suta de ani

Fostul ambasador SUA la Bucuresti in perioada 2005-2008, Nicholas Taubman, a declarat, pentru Adevarul, ca Romania are resurse de petrol si gaze mai mari decat tot ce a extras in ultima suta de ani. Compania americana ExxonMobil a descoperit in Romania resurse uriase de titei si gaze, a mentionat Nicholas Taubman.

Diplomatul american a aratat ca tara noastra are resurse majore de titei si gaze, iar asta in campuri despre care se credea ca sunt epuizate. 

Mondo News iti recomanda si: NICHOLAS TAUBMAN: Romania poate fi un CENTRU DE PUTERE

“Mostenirea Romaniei pentru urmatorii 100 de ani se afla sub picioarele voastre. Spre exemplu, campurile gazeifere din Ploiesti, despre care se credea ca au fost epuizate din cauza exploatarii lor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au inca mai mult titei si gaze decat volumul total pe care l-ati extras in ultima suta de ani. Apoi, un alt exemplu bun este ca sub platforma continentala a Romaniei din Marea Neagra se gasesc aproximativ – si este o estimare precauta – 25.000 de miliarde de picioare cubice de gaze”, a declarat Taubman.

Nicholas Taubman a participat la Bucuresti la cea de-a treia editie Bucharest Forum, organizata de Institutul Aspen Romania. 

Citeste si: Ambasada SUA, despre OUG privind alesii locali: “Cea mai buna cale este PROCEDURA parlamentara TRANSPARENTA”