NICHOLAS TAUBMAN: Romania poate fi un CENTRU DE PUTERE

Fostul ambasador al SUA la Bucuresti NICHOLAS TAUBMAN este de parere ca Romania poate deveni “un centru de putere”, insa va fi necesara intarirea economiei nationale daca se va dori ca vocea Romaniei sa aiba un impact mai mare in cadrul Uniunii Europene.

NICHOLAS TAUBMAN a sustinut ca dezvoltarea eficienta a sectorului energetic ar putea fi “catalizatorul care va ajuta Romania sa urce de la nivelul unei tari agricole la o viziune mai larga, in care este inteleasa si apreciata pozitionarea geografica a tarii”.

Citeste si: Ambasada SUA, despre OUG privind alesii locali: “Cea mai buna cale este PROCEDURA parlamentara TRANSPARENTA”

“In opinia mea, Romania ar putea fi un CENTRU DE PUTERE. (…) Daca Romania vrea sa fie un CENTRU DE PUTERE, nu numai in Europa de Est, dar cu o influenta mai mare in UE, trebuie sa aiba trei caracteristici. Prima este reprezentata de oameni iar Romania este a saptea tara din UE ca populatie si romanii sunt oameni muncitori si bine educati. A doua caracteristica, pe care insa Romania nu o are in acest moment si care este esentiala, este o economie puternica. Dezvoltata cum trebuie, energia poate fi baza unei astfel de economii puternice. (…) In al treilea rand, Romania trebuie sa aiba o armata puternica”, a declarat Taubman, in cea de-a doua zi a Bucharest Forum 2014, care se desfasoara la Palatul Parlamentului.

Potrivit fostului ambasador SUA, pe piata energiei exista cumparatori, fiindca “energia poate fi folosita oriunde si se vinde la fel de bine in China cum se vinde in Europa”.

Citeste si: VICTOR PONTA a discutat la Guvern cu Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA

“In viziunea mea, energia si aurul sunt amandoua marfuri, amandoua sunt foarte dorite. Ofera-le la vanzare si cumparatorii vor veni. Vor gasi o cale sa ia energia ta, in special daca ai preturi atractive si oferta este facuta intr-un mod profesionist, care conteaza pentru cumparator”, a spus diplomatul, citat de Agerpres.