Nicio zi fără scandal la Palatul Victoria! Dăncilă a insistat pentru numirea sa în Executiv și acum regretă profund

Un nou scandal zguduie Guvernul României. Potrivit surselor România TV , Viorica Dăncilă regretă numirea Anei Birchall în funcția de Ministru al Justiției, lucru pe care i l-a transmis şi acesteia.

Se pare că motivul ar fi dorința Anei Birchlal de a analiza activitatea procurorilor din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Ana Birchall tocmai a depus jurământul pentru funcția de ministru al Justiției.

Problema ar fi apărut în şedinţa de miercuri a Guvernului, în partea la care participă doar miniştrii, după ce Ana Birchall ar fi lansat ideea evaluării activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie de către Ministerul Justiţiei.

Surse guvernamentale au precizat, pentru jurnaliștii de la știripesurse.ro, că premierul s-a opus vehement acestei idei, poziţie pe care şi-o menţine. “Premierul Viorica Dăncilă se opune oricărei implicări a guvernului sau a factorului politic în evaluarea unei instituţii judiciare”, precizează sursele guvernamentale.

Poziţia premierului vine în contextul procesului de la Curtea de Justiţie a UE, deschis la sesizarea unor judecători români, inclusiv pe tema modificărilor la legile justiţiei care au dus la înfiinţarea SIIJ. Pe de altă parte, potrivit Constituţiei, procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

Sursa foto: adevarul