NICOLAE BANICIOIU a vizitat Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare

Ministrul Sanatatii NICOLAE BANICIOIU a vizitat, vineri seara, Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare pentru a vedea investitiile facute si a discuta despre problemele institutiei, informeaza Agerpres. 

Ministrul Sanatatii a discutat despre cresterea salariilor intregului personal din sistemul sanitar, precum si deficitul de medici la spitalele din judet, precizeaza un comunicat al SJU Baia Mare,.

NICOLAE BANICIOIU a efectuat si o vizita in partea renovata a spitalului, dar a vizitat si Blocul Operator, Terapia Intensiva, Sectia Ortopedie si Unitatea de Primire Urgente din SJU Baia Mare.

In ceea ce priveste cardurile de sanatate, ministrul Sanatatii s-a aratat optimist ca acestea vor fi emise si pentru copii, pana in primavara anului viitor.

“Cardurile de sanatate sunt un proiect bun, care trebuie continuat. Vor avea carduri de sanatate toti copiii, inca din clipa in care se nasc. Lumea se teme de ceea ce nu intelege, insa acum s-a inteles ca aceste carduri sunt necesare. Speram ca acest proiect sa fie finalizat pana in luna aprilie a anului 2016”, a explicat NICOLAE BANICIOIU.

CITESTE SI: Proiectul LEGII VACCINARII va fi inaintat Parlamentului peste o saptamana sau doua

Ministrul a vorbit si despre modul in care se poate reduce timpul de asteptare in Unitatile de Primire Urgente, situatie problematica la nivel national.

“Discutam foarte mult cu medicii de familie, sa regleze situatia cu pacientii. Daca oamenii nu s-ar prezenta la UPU si pentru o durere de cap, ci ar lua legatura cu medicul de familie, totul ar fi mai usor. Ceea ce nu stiu multi este ca noi avem coduri pentru urgente, iar un caz care nu prezinta o problema majora ar putea sa rapeasca din timpul unui medic ce trebuie sa se dedice unei urgente grave. Din fericire, medicii stiu care sunt adevaratele urgente”, a conchis NICOLAE BANICIOIU.

El a mentionat ca are cunostinta despre problemele intampinate de Spitalul Orasenesc din orasul Borsa, insa urmeaza sa aiba o discutie punctuala cu administratia publica locala pentru a identifica cele mai bune solutii si in cazul acestei unitati medicale.

CITESTE SI: BANICIOIU: Sensul proiectului privind VACCINAREA nu este acela DE A CONSTRANGE, ci de a INFORMA

“Am inceput deja sa rezolvam problema spitalelor de talie mica, care nu pot incheia contracte avantajoase cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. S-a inceput cu deblocarea posturilor, cresterile salariale si continuam cu politica de deschidere fata de sistemul sanitar. Aici asteptam si concursul administratiei locale, care poate suplimenta salariile, iar in cazul medicilor care se detaseaza la o alta unitate spitaliceasca, sa le asigure, eventual, o locuinta de serviciu si transport. Administratiile locale trebuie sa stie ce vor: medici sau panselute”, a mai spus ministrul.

La intalnirea din Sala Multifunctionala a institutiei medicale au participat medicii sefi de sectie din cadrul Spitalului Judetean Baia Mare, managerii si directorii medicali ai spitalelor din judet, presedintele interimar al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CAS) Maramures, Carmen Prodan, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures, Rares Pop.