NICOLAE BANICIOIU: Cer MEDICILOR DE FAMILIE sa dea dovada de RESPONSABILITATE si PROFESIONALISM

Ministrul NICOLAE BANICIOIU cere MEDICILOR DE FAMILIE sa dea dovada de RESPONSABILITATE si profesionalism asa cum au facut si pana in prezent si sa respecte drepturile pacientilor care sunt contribuabili la sistemul de sanatate, se arata intr-un comunicat remis marti presei de Ministerul Sanatatii (MS).

Totodata, ministrul Sanatatii subliniaza ca implementarea sistemului prin cardul de sanatate nu trebuie sa reprezinte un pretext pentru neacordarea serviciilor medicale la care pacientii au tot dreptul.

De asemenea, NICOLAE BANICIOIU cere reprezentantilor caselor de asigurari de sanatate si directiilor de sanatate publica sa verifice la toti furnizorii de servicii sesizarile care vin din partea pacientilor.

Citeste si: NICOLAE BANICIOIU: TOTI FURNIZORII de servicii medicale trebuie sa acorde pacientilor ASISTENTA si MEDICAMENTE

Ministerul Sanatatii atrage atentia tuturor MEDICILOR DE FAMILIE ca, in conformitate cu contractul pe care il au incheiat cu casele de asigurari de sanatate sunt obligati sa acorde asistenta medicala pacientilor de pe listele lor.

Potrivit sursei citate, toate sesizarile venite marti din partea pacientilor la Ministerul Sanatatii sunt legate de atitudinea unor reprezentanti ai MEDICILOR DE FAMILIE care refuza acordarea asistentei medicale motivand blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sanatate.

Citeste si: CNAS: Peste 220.000 de SERVICII MEDICALE si FARMACEUTICE au fost acordate luni, cu si fara CARD DE SANATATE

MS atrage atentia MEDICILOR DE FAMILIE ca sistemul de accesare a cardului national de sanatate este un proiect cunoscut de furnizorii din sistem inca din anul 2006, atunci cand a  fost introdus prin Legea 95/2006 privind reforma in sanatate.

“Asa cum toti furnizorii de servicii de sanatate au fost informati inca de la inceputul anului, sistemul de accesare a cardului national de sanatate trebuia verificat si utilizat de catre furnizori inainte de 1 mai 2015”, se spune in comunicat.