Nicolae Banicioiu: Daca se confirma suspiciunile de la Spitalul de Arsi voi lua masuri. Nu toleram culpa medicala

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat, vineri, ca daca suspiciunile procurorilor in cazul operatiilor estetice facute ilegal de medici de la SPITALUL DE ARSI din Capitala se confirma, va lua toate masurile care se impun, adaugand ca nu va tolera culpa medicala.

Ministrul BANICIOIU a subliniat insa ca, in urma acestei situatii, nu trebuie sa se generalizeze, pentru ca in sistemul sanitar sunt foarte multi oameni care isi fac datoria corect si cu profesionalism.

“Suntem alaturi de MEDICI si de personalul medical in general. Este adevarat ca sunt si situatii mai putin ortodoxe”, a mai spus ministrul.

Persoane din conducerea SPITALULUI DE ARSI, unde vineri au loc PERCHEZITII, sunt vizate in ancheta privind internarile in baza unor DIAGNOSTICE FALSE si realizarea ilegala a unor OPERATII ESTETICE, acestea urmand sa fie audiate la Politia Capitalei.

Citeste si: DESCINDERI LA SPITALUL DE ARSI DIN CAPITALA: MEDICI SI ASISTENTE ACUZATI DE LUARE DE MITA

Surse din randul anchetatorilor, citate de Mediafax, au precizat ca la Politia Capitalei vor fi audiati angajati de la SPITALUL CLINIC DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI, printre care sunt MEDICI si ASISTENTE MEDICALE, invinuiti si martori. Astfel, la Politia Capitalei ar urma sa vina pentru a da declaratii, in calitate de invinuiti sau de martori, peste 40 de persoane.

Anchetatorii au fost sesizati in 2012 de Directia de Informatie si Protectie Interna ca la SPITALUL CLINIC DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI au loc FRAUDE privind modul de internare al unor pacienti, iar ulterior a existat si un denuntator, al carui caz este cuprins in ancheta, au spus sursele judiciare.

Citeste si: PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE FURTURI DIN LOCUINTE

Politistii si procurorii bucuresteni au descins, vineri dimineata, la 23 de adrese, dar si la SPITALUL DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI din Capitala, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate ca faceau internari in baza unor DIAGNOSTICE FALSE si realizau ilegal OPERATII ESTETICE in spitale.

De asemenea, persoanele vizate in ancheta ar fi cerut mita sume importante de bani, pentru efectuarea OPERATIILOR si ar fi decontat ilegal serviciile medicale, in baza diagnosticelor false, in dauna Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Citeste si: PERCHEZITII IN IASI, INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE SI SPALARE DE BANI CU UN PREJUDICIU DE TREI MILIOANE DE LEI

Cadrele medicale care ar fi realizat in spital OPERATII ESTETICE, cereau pentru aceste interventii sume mult mai mici decat pretul pietei, pe care le incasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro, au precizat surse judiciare.

Ca urmare a unor OPERATII de acest fel, cadrele medicale ar fi incasat lunar intre 15.000 si 20.000 de euro, potrivit surselor din randul anchetatorilor.

Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), Gheorghe Iana, a declarat ca operatiile estetice nu sunt decontate, iar spitalul trebuie sa supravegheze ca ceea ce se trece pe hartie ca diagnostic corespunde cu ceea ce se intampla in unitate, responsabilitatea raportarii fiind a conducerii spitalului.

 Sursa foto: epochtimes-romania.com