Nicolae Demetriade intentiona sa vanda Tarom pe bucati

Nicolae Demetriade, fost director executiv al Tarom, intentiona sa vanda compania aeriana nationala pe bucati, primele servicii vizate fiind Operatiuni sol si Tehnic, au dezvaluit pentru Mondo News surse sub protectia anonimatului.

Demetriade, fost reprezentant al Tarom la Dubai si in prezent reprezentant al Fly Dubai, este cel care a scos cursele de noapte ale Tarom catre Dubai. Desi erau foarte circulate, Demetriade ar fi facut aceasta miscare pentru a facilita succesul companiei Fly Dubai in concurenta cu Tarom.

Fara prea multi bani in vistierie, Demetriade a gasit repede solutia de avarie: vanzarea cat mai rapida a companiei Tarom pe bucati, primele servicii care ar fi urmat sa fie instrainate fiind Operatiuni sol si Tehnic.

Nicolae Demetriade, care a fentat la mustata demiterea din fruntea Tarom prin demisie, a fost numit in Consiliul de Administratie al companiei aeriene nationale in luna mai a acestui an, iar in functia de director executiv,  in iunie.

Desi s-a angajat sa  urgenteze planul de management si sa rentabilizeze compania mai repede decat era prevazut in planul de management, a preferat sa abandoneze “nava” cu doua saptamani inainte sa se scufunde.

La momentul demisiei, Demetriade a spus ca aplicarea prevederilor ordonantei privind managementul privat la Tarom a fost “o iluzie”. Intrebat daca a demisionat din Consiliul de Administratie, Demetriade a raspuns nervos: “Din toate”.

Demetriade vindea prin Happy Tour bilete luate gratis de la Tarom 

Nicolae Demetriade a fondat si mai apoi a vandut fondului spaniol de investitii GED agentia de turism Happy Tour. Prin aceasta, Demetriade a vandut bilete luate gratis de la operatorul national aerian Tarom in perioada cand era director general, adica in 2007. Agentia Happy Tour era condusa in colaborare cu sotia sa, Carmen Demetriade.

In prezent, Demetriade si sotia sa detin agentia de turism World Travel, care reprezinta in Romania si Republica Moldova companiile Emirates, Scandinavian Airlines, Cyprus Airways, Royal Caribbean, Celebrity Cruises si Azamara.

Foto: Traveller Magazin