NICOLAE MATEI, primarul din Navodari arestat pentru fapte de CORUPTIE, a fost suspendat din functie

Primarul din Navodari, Nicolae Matei, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului Radu Volcinschi, noteaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Constanta, actul administrativ de suspendare din functie a primarului din Navodari a fost emis dupa arestarea preventiva a acestuia.

Ordinul privind constatarea suspendarii de drept a mandatului de primar ii va fi comunicat atat lui Nicolae Matei, cat si Consiliului Local Navodari, precum si secretarului orasului. Ordinul semnat de prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, poate fi atacat in instanta de contencios administrativ.

CITESTE SI: NICOLAE MATEI, primarul din NAVODARI, a fost ARESTAT PREVENTIV. Decizia este DEFINITIVA 

Conform legii, in cazul suspendarii din functie a primarului, atributiile acestuia sunt preluate de viceprimar sau, dupa caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majoritatii consilierilor locali in functie.

Primarul din Navodari, Nicolae Matei (PSD), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), magistratii inlocuind astfel masura controlului judiciar impusa de Curtea de Apel Constanta, decizia fiind definitiva.

CITESTE SI: Primarul din Navodari, Nicolae Matei, retinut de procurori pentru coruptie 

Tribunalul Constanta a decis, in 30 august, ca primarul din Navodari sa fie cercetat sub control judiciar pentru fapte de coruptie, dupa ce in luna aprilie el a fost condamnat de aceesi instanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru dare de mita.

Nicolae Matei a fost retinut, in 29 august, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar in 30 august a fost prezentat Curtii de Apel Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Instanta a decis atunci ca primarul din Navodari sa fie cercetat in libertate sub control judiciar. Hotararea nu a fost definitiva si a fost contestata de procurorii DNA la instanta suprema.

Sursa foto: ziua de constanta