Nicolae Timofti: Am discutat despre importanta semnarii cat mai curand a Acordului de asociare cu UE

Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, a declarat miercuri, la Iasi, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre importanta semnarii cat mai curand a Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana (UE).

“Am convenit cu presedintele Basescu asupra impulsionarii procesului de integrare europeana, in care este antrenata Republica Moldova”, a declarat Timofti.

Acesta a afirmat ca s-a discutat despre importanta semnarii de catre Republica Moldova, cat mai curand, a Acordului de asociare cu Uniunea Europeana si ca acesteia sa i se ofere o perspectiva clara asupra aderarii la spatiul comunitar.

“L-am rugat pe presedintele Traian Basescu sa sustina la nivelul Uniunii Europene aceasta dorinta a Republicii Moldova”, a afirmat presedintele Nicola Timofti.

Citeste si: Basescu: Romania trage un semnal de ALARMA cu privire la riscurile de securitate pentru Rep. Moldova. VIDEO 

El a mai spus ca a impartasit cu Traian Basescu punctele de vedere referitoare la conflictul transnistrean, adaugand ca interesul ambelor parti este ca “atmosfera sa ramana calma, iar abordarile sa fie constructive”.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, ca i-a promis acestuia ca va sustine ca in cel mai scurt timp Republica Moldova sa primeasca “un orizont de timp, o perspectiva” de a deveni membra a Uniunii Europene.

Sursa foto: timpul.md